Jednoduchá vegánska varianta z pšeničnej tortily

Jednoduchá vegánska varianta z pšeničnej tortily

Pre milovníkov všetkého sladkého, tak ako všetkého vegánskeho sme pripravili tento recept na kremešniť. Je to naozaj jednoduchá vegánska verzia obľúbeného krémového zákusku. V našom prípade ide o vrstvený dezert vyrobený z pšeničných tortill a polevy z cukru, zdobený, buď opraženými vlašskými orechmi, alebo kokosovými prúžkami.

Čo budeme potrebovať

  1. 10 tortill
  2. 450 ml sójového mlieka (alebo iného rastlinného mlieka)
  3. 3 lyžice mandľovej múky
  4. 125 g kokosového alebo trstinového cukru
  5. Lyžička vanilkového extraktu
  6. 30 g pražených vlašských orechov

Postup

  1. Tortilly si zahrejeme na panvici, kým nie sú z oboch strán úplne opečené a dáme bokom na tanier
  2. V hrnci si zmiešame sójové mlieko, kokosový cukor a vanilkový extrakt
  3. Všetko začneme zahrievať na strednú teplotu
  4. Vmiešame múku a varíme, kým omáčka nezhustne a nevytvorí polevu podobnú pudingu
  5. Vezmeme prvú tortillu a potrieme jej pudingom a prikryjeme jej ďalšou tortillou
  6. Takto vrstvy striedame, kým nám nedôjdu tortilly
  7. Na vrchu nám musí vyjsť poleva
  8. Tú ozdobíme opraženými vlašskými orechmi
Skvelý recept na obľúbený dezert vo vegánskom štýle z tortill a krému.
Zdroj: momsdish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.