Pre milovníkov všetkého sladkého, tak ako všetkého vegánskeho sme pripravili tento recept na kremešniť. Je to naozaj jednoduchá vegánska verzia obľúbeného krémového zákusku. V našom prípade ide o vrstvený dezert vyrobený z pšeničných tortill a polevy z cukru, zdobený, buď opraženými vlašskými orechmi, alebo kokosovými prúžkami.
Čo budeme potrebovať
- 10 tortill
- 450 ml sójového mlieka (alebo iného rastlinného mlieka)
- 3 lyžice mandľovej múky
- 125 g kokosového alebo trstinového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- 30 g pražených vlašských orechov
Postup
- Tortilly si zahrejeme na panvici, kým nie sú z oboch strán úplne opečené a dáme bokom na tanier
- V hrnci si zmiešame sójové mlieko, kokosový cukor a vanilkový extrakt
- Všetko začneme zahrievať na strednú teplotu
- Vmiešame múku a varíme, kým omáčka nezhustne a nevytvorí polevu podobnú pudingu
- Vezmeme prvú tortillu a potrieme jej pudingom a prikryjeme jej ďalšou tortillou
- Takto vrstvy striedame, kým nám nedôjdu tortilly
- Na vrchu nám musí vyjsť poleva
- Tú ozdobíme opraženými vlašskými orechmi