Jednoduchá vyprážaná ryža s vajíčkom

Jednoduchá vyprážaná ryža s vajíčkom

Tento čínsky recept na restovanú ryžu patrí medzi tie najobľúbenejšie. Jedlo je rýchle, ľahké na prípravu a ľahko ho prispôsobíte vašim chutiam a obľúbeným kombináciám. Preto je tak neodolateľne chutné.

Čo budeme potrebovať

  1. 3 lyžice masla (rozdelené)
  2. 2 vajcia (rozšľahané)
  3. 2 stredné mrkvy (ošúpané a nakrájané na kocky)
  4. Malá cibuľa (nakrájaná na kocky)
  5. 100 g mrazeného hrášku
  6. 3 strúčiky cesnaku (prelisované)
  7. Soľ
  8. Čierne korenie
  9. 450 g uvarenej ryže (najlepšie krátkozrnná biela ryža)
  10. 3 jarné cibuľky (nakrájané na tenké plátky)
  11. 3–4 lyžice sójovej omáčky
  12. 2 lyžičky ustricovej omáčky (alebo rybie omáčky)
  13. ½ lyžičky sezamového oleja

Postup

  1. Vo veľkej panvici si zohrejeme na stredne vysokú teplotu ½ lyžice masla, kým sa nerozpustí
  2. Pridáme rozšľahané vajcia a za občasného miešania varíme, kým sa nerozmiešajú
  3. Vajcia vyberieme von a prenesieme ich na samostatný tanier
  4. Do panvice pridáme ďalšiu polievkovú lyžicu masla a zahrievame, kým sa nerozpustí
  5. Pridáme mrkvu, cibuľu, hrášok a cesnak a dochutíme výdatnou štipkou soli a korenia
  6. Vyprážame asi 5 minút, kým cibuľa a mrkva nezmäknú
  7. Teplotu zvýšime na vysokú, pridáme zvyšné maslo a miešam, kým sa nerozpustí
  8. Okamžite pridáme uvarenú ryžu, zelenú cibuľku, sójovú omáčku a ustricovú omáčku a miešame, kým sa všetko nespojí
  9. Pokračujeme v restovaní ďalšie 3 minúty, aby sa ryža opekala, a občas premiešame
  10. Ryžu nechávame medzi miešaním chvíľu odležať, aby sa mohla naspodku opiecť a chrumkať
  11. Potom pridáme vajcia a miešame, aby sa ingrediencie spojili
  12. Odstránime z platne a vmiešame sezamový olej
  13. Ochutnáme av prípade potreby dochutíme extra sójovou omáčkou
  14. Ihneď podávame
Lahodná restovaná ryža so zeleninou a rozšľahaným vajíčkom.
Zdroj: therecipecritic.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.