Jednoduchá žemľová knedľa z domácej pekárne

Jednoduchá žemľová knedľa z domácej pekárne

Ak máte doma pekáreň, nie je nič jednoduchšie ako si knedle pripraviť priamo v nej a potom ich len uvariť. Tak smelo do toho!

Ingrediencie

  • 1⁄2 litra mlieka
  • 2 vajička
  • 1 kg hrubej múky
  • 1 a 1⁄2 čajové lyžičky soli
  • 20 g droždia
  • 2 – 3 rožky či žemle (voliteľne)

Postup

  1. Všetky ingrediencie dáme do pekárne a zapneme program „Cesto“.
  2. Po ukončení programu cesto vyberieme a vytvarujeme knedle.
  3. Knedle varíme vo vriacej vode po 10 minút z každej strany.
Tri plátky knedle s omáčkou servírované na tanieri.
www.mission-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.