Jednoduché anízové pečivo

Jednoduché anízové pečivo

Aníz dodá tomuto cukroví jedinečnú chuť aj intenzívnu arómu. Vychutnajte ho ich v kombinácii s čajom či kávou.

Ingrediencie:

  • 220 g masla
  • 300 g hladkej múky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 5 g mletého anízu
  • 8 g prášku do pečiva
  • vajcia na potretie

Postup:

  1. Múku preosejte a zmiešajte s práškom do pečiva.
  2. Rozklepnite vajcia, žĺtky dajte do malej misky a bielky do veľkej misy.
  3. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
  4. V inej mise utrite maslo s cukrom, pridajte žĺtky a vyšľahajte do krémovej konzistencie.
  5. Opatrne vmiešajte sneh z bielkov a mletý aníz.
  6. Postupne vmiešajte tiež múku.
  7. Prikryté cesto nechajte cez noc odležať na kuchynskej linke, nie v chladničke.
  8. Predhrejte rúru na 200°C a plechy vyložte papierom na pečenie.
  9. Cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku približne pol centimetra.
  10. Pomocou rozmanitých vykrajovačov vykrájať anízové pečivo.
  11. Pred vložením do rúry potrite pečivo rozšľahaným vajcom.
  12. Pečte približne 5 minút dozlatista.
Vianočné pečivo v tvare hviezdičiek s anízom.
zdroj: migrainereliefrecipes.com

Chuť a vôňu vášho vianočného pečiva môžete zvýrazniť nielen anízom, ale aj ďalším korením. Inšpirujte sa receptami na korenené pečivo . Použiť môžete napríklad škoricu, muškátový oriešok, zázvor či klinčeky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.