Aníz dodá tomuto cukroví jedinečnú chuť aj intenzívnu arómu. Vychutnajte ho ich v kombinácii s čajom či kávou.
Ingrediencie:
- 220 g masla
- 300 g hladkej múky
- 250 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 5 g mletého anízu
- 8 g prášku do pečiva
- vajcia na potretie
Postup:
- Múku preosejte a zmiešajte s práškom do pečiva.
- Rozklepnite vajcia, žĺtky dajte do malej misky a bielky do veľkej misy.
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
- V inej mise utrite maslo s cukrom, pridajte žĺtky a vyšľahajte do krémovej konzistencie.
- Opatrne vmiešajte sneh z bielkov a mletý aníz.
- Postupne vmiešajte tiež múku.
- Prikryté cesto nechajte cez noc odležať na kuchynskej linke, nie v chladničke.
- Predhrejte rúru na 200°C a plechy vyložte papierom na pečenie.
- Cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku približne pol centimetra.
- Pomocou rozmanitých vykrajovačov vykrájať anízové pečivo.
- Pred vložením do rúry potrite pečivo rozšľahaným vajcom.
- Pečte približne 5 minút dozlatista.
Chuť a vôňu vášho vianočného pečiva môžete zvýrazniť nielen anízom, ale aj ďalším korením. Inšpirujte sa receptami na korenené pečivo . Použiť môžete napríklad škoricu, muškátový oriešok, zázvor či klinčeky.