Jednoduché burizonové guličky

Jednoduché burizonové guličky

Cukrovia z pufovanej ryže je tradičnou sladkou pochúťkou. Cukor jaggery dodá úplne odlišnú chuť ako ten biely. Príprava je jednoduchá a výsledok dokonale chutný a chrumkavý. Neváhajte omrknúť aj recepty na pečivo z burizónov .

Ingrediencie:

  • 4 hrnčeky burizónov (pufované ryže)
  • 1/2 hrnčeka cukru jaggery
  • 1/4 hrnčeka vody
  • 1/4 čajovej lyžičky kardamómového prášku

Postup:

  • Zahrejeme si panvicu so silnejším dnom na strednú teplotu.
  • Pridáme cukor jaggery, zalejeme vodou a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  • Akonáhle je hotové, použijeme sitko na odstránenie hrubých častíc z jaggery a to tak, že zmes precedíme do inej nádoby.
  • Potom nalejeme hladké jaggery späť do panvice a zahrejte na strednú teplotu. Znova privedieme do varu.
  • Akonáhle je jaggery dostatočne husté, aby získalo lesklú konzistenciu, prisypeme burizóny/pufovanú ryžu, prášok z kardamómu a premiešame.
  • Po chvíľke vypneme sporák a necháme pár minút vychladnúť.
  • Do misky dáme trochu oleja, namočíme doň prsty, naolejujeme si ruky a odoberáme malé kúsky hmoty.
  • Tvarujeme z nej stredne veľké guličky. Musíme pracovať rýchlo, pretože zmes po úplnom vychladnutí počas krátkej chvíle zatuhne.
  • Nakoniec necháme guličky trochu uschnúť, pokiaľ nebudú mať izbovú teplotu.
  • Uchovávame vo vzduchotesnej nádobe.
Zdravé guličky z pufovanej ryže s cukrom jaggery.
Zdroj: https://www.archanaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.