Jednoduché cícerové karí

Jednoduché cícerové karí

Ak chcete pripraviť rýchle, jednoduché a cenovo dostupné jedlo, nikdy nemôžete prehrať s týmto skvelým cícerovým karí. Výživný pokrm plný bielkovín servírujte s ryžou alebo naanom.

Ingrediencie

Na placky:

  • 1 lyžica olivového alebo kokosového oleja
  • 1 žltá cibuľa, nasekaná
  • 3 drvené strúčiky cesnaku
  • 2 čajové lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru
  • 800 g pečených paradajok
  • 1 lyžica kari korenia (alebo viac podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička garam masaly
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • štipka kajenského korenia (alebo viac, ak chcete pokrm pikantný)
  • 850 g cíceru z plechovky, prepláchnuté a scedené
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • ryža alebo chlieb naan, na podávanie

Postup

  1. Na veľkej panvici zohrejte olivový alebo kokosový olej.
  2. Pridajte cibuľu a restujte, kým nezosklovatí, asi 5 minút.
  3. Pridajte cesnak a čerstvý zázvor a restujte jednu minútu.
  4. Pridajte paradajky, karí, garam masalu, kurkumu, soľ, korenie a kajenské korenie.
  5. Pridajte cícer a kokosové mlieko a poriadne premiešajte
  6. Duste na nízkom plameni asi 10 minút a občas premiešajte.
  7. Pridajte špenátové listy a varte, kým nezvädnú, len pár minút.
  8. Pokiaľ chcete, dochuťte podľa ľubovôle.
  9. Podávajte teplé s ryžou alebo chlebom naan.
Strukovinové karí so zeleninou posypané bylinkami v mištičke, podávané s čerstvým naanom.
www.twopeasandtheirpod.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.