Jednoduché domáce špecle

Jednoduché domáce špecle

Jedno z najobľúbenejších jedál v Nemecku! Tu sme pre vás pripravili jednoduchý recept ako si tieto vaječné rezance vyrobiť doma, ľahko a rýchlo. Perfektná textúra a dokonalá chuť, tak presne chutia originálne vaječné cestoviny, ktoré poznáte z regiónu Švábsko v južnom Nemecku!

Čo budeme potrebovať

  1. 260 g hladkej múky (môžete použiť aj celozrnnú)
  2. 2 lyžičky soli
  3. 4 veľké vajcia
  4. 125 ml mlieka (alebo vody)
  5. Lyžica masla

Postup

  1. Do veľkej misy si pridáme múku a soľ
  2. Premiešame, aby sa spojili
  3. Vajcia si rozklepneme do malej misky a rozšľaháme ich
  4. Uprostred múky zmesi urobíme jamku a do nej vlejeme rozšľahané vajcia
  5. Pridáme mlieko a začneme premiešavať a postupne prejdeme do miesenia
  6. Cesto miesime po dobu 16–20 minút
  7. Cesto by sa po 15 minútach miesenia malo začať nafukovať a tvoriť bubliny (tak spoznáme, že je dobre prepracované)
  8. Vo veľkom hrnci si do varu privedieme aspoň 2 litre osolenej vody a potom teplotu znížime na miernu
  9. Pomocou výrobníka na špecle (strúhadlá na špecle, strúhacie dosky na halušky alebo krájače na špecle) vytlačíme vaječné rezance do vriacej vody a varíme asi 2-3 minúty, kým rezance nevyplávajú hore
  10. Pomocou dierovanej lyžice rezance vyberieme a umiestnime do sitka
  11. A potom ich vysypeme do veľkej misy s ľadovou vodou
  12. Rezance znova scedíme a pokvapkáme rozpusteným maslom
  13. Podávame teplé

Špecle je možné skladovať v chladničke aj niekoľko dní a potom ich znovu ohriať. Na veľkej panvici, kde si rozpustíme trochu masla a špecle do nej vhodíme, aby sa prehriali.

Domáca výroba lahodných krémových špeclí z vajec.
Zdroj: recipesfromeurope.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.