Jednoduché fašírky z tresky

Jednoduché fašírky z tresky

Tieto rýchle a jednoduché rybie fašírky sú skvelým predjedlom, ale aj hlavným chodom. Servírujte ich napríklad s obľúbeným šalátom a stravníci budú nadšení!

Ingrediencie

Tekutina na pošírovanie:

  • 2 šálky nesladeného mandľového mlieka
  • 1 bobkový list
  • 1/4 klinku citróna
  • štipka morskej soli a korenia

Na rybie fašírky:

  • 800 g surových filiet z tresky
  • 1 vajce, ľahko rozšľahané
  • 2 jarné cibuľky, jemne nakrájané
  • 1 stopkový zeler, nakrájaný nadrobno
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 3 lyžice majonézy z olivového oleja
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžička Tabasca alebo pálivé omáčky (voliteľne)
  • 1 a 1/2 šálky drvených (pšeničných) krekrov

Postup

  1. Mandľové mlieko priveďte k miernemu varu.
  2. Potom pridajte bobkový list, citrón, morskú soľ a korenie.
  3. Pridajte filety z tresky a nechajte ich variť 10–12 minút, kým nebudú prepečené.
  4. Vyberte tresku pomocou dierovanej lyžice a pridajte ju do mixovacej nádoby, aby vychladla (aspoň) na izbovú teplotu.
  5. Pridajte zvyšné ingrediencie do misy okrem krekrov.
  6. Rybu nastrúhajte vidličkou a všetko dôkladne premiešajte.
  7. Pridajte rozdrvené krekry a miešajte, kým cesto nie je husté a nespojí sa.
  8. Pokiaľ je cesto príliš mokré, jednoducho pridávajte drvené krekry, kým nezhustne; prípadne, ak je príliš suché, pridajte ďalšiu kvapku majonézy alebo horčice.
  9. Z cesta rukami tvorte placky.
  10. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď fašírky pred vyprážaním dáte na 15–20 minút do chladničky.
  11. Zahrejte nepriľnavú panvicu na strednom plameni.
  12. Akonáhle je rozpálená, pridajte olej a potom pridávajte 2 – 4 fašírky naraz (podľa toho, akú veľkú máte panvicu).
  13. Vymažte 2-3 minúty z každej strany, kým nezhnednú.
  14. Servírujte s obľúbeným šalátom.
Placky z tresky servírované v obrúsku s klinom citróna.
www.fitmencook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.