Jednoduché kokosky pre celiakov

Jednoduché kokosky pre celiakov

Kokosky sú prirodzene bezlepkové pečivo! Slávnostnejší tvar im môžete dať, keď hotovou hmotou naplníte zdobiace vrecko a budete vytvárať jemné špičky.

Ingrediencie

  • 3 vaječné bielky
  • 150 g cukru
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 170 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
  • Vaječné bielky vyšľahajte s polovicou cukru.
  • Pridajte citrónovú šťavu a zvyšok cukru a vyšľahajte v pevnú hmotu.
  • Potom opatrne primiešajte strúhaný kokos.
  • Lyžicou tvarujte na plechu placky a pečte, kým ľahko nezozlátnu.
Kokosové pečivo na tanieri.
www.gutekueche.at

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.