Jednoduché lepkavé jahňacie rebrá

Jednoduché lepkavé jahňacie rebrá

Pečené jahňacie rebierka v lepkavej glazúre inšpirované ázijskou kuchyňou môžu byť ako lahodnou večerou alebo príjemnou desiatou. Glazúra je skvele lepivá, čo robí rebrá neodolateľnými.

Ingrediencie

  • 1 kg jahňacích rebier (požiadajte svojho mäsiara, aby vám rebrá oddelil, budú sa robiť rýchlejšie)

Glazúra:

  • 2 lyžice medu
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 drvené strúčiky cesnaku
  • 1–2 lyžice kórejskej pasty gochujang (môžete nahradiť akoukoľvek chilli pastou)
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice ryžového vínneho octu
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C a veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Zmiešajte všetky prísady na glazúru a dobre premiešajte.
  3. Ochutnajte a prípavne dochuťte.
  4. Na pripravený plech položte rebrá a zalejte viac ako polovicou glazúry.
  5. Vložte rebrá do rúry a nechajte ich piecť po dobu 20-25 minút, potom každých 10 minút potrite zvyšnou glazúrou.
  6. Po 40 minútach zvýšte teplotu na 220 ° C a nechajte rebrá skaramelizovať.
  7. Keď sú rebrá lepkavé a skaramelizované, vyberte z rúry a podávajte.
Rebierka z jahňacieho s marinádou servírovaná na tanieri.
www.simply-delicious-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.