Toto medové pečivo môžete ozdobiť napríklad sušeným ovocím, mandľami či orieškami.
Ingrediencie:
- 1 šálka masla
- 2 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky medu
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Postup:
- Ručným mixérom vyšľahajte med a maslo, kým sa dobre nespoja.
- Pridajte vajcia, vanilku, soľ a dobre premiešajte.
- Následne vmiešajte po častiach aj múku a vypracujte v cesto.
- Hotové cesto dajte na 30-60 minút vychladiť.
- Predhrejte si rúru na 175 °C.
- Rozdeľte cesto na polovicu a rozvaľkajte ho na pomúčenom povrchu na hrúbku asi pol centimetra.
- Vykrájajte požadované tvary a preneste ich na plechy s papierom na pečenie.
- Pečte približne 12-15 minút, kým okraje cukroviniek jemne nezhnednú.