Jednoduché mrkvové truffles

Jednoduché mrkvové truffles

Tak toto je úplná lahoda! Vyskúšajte nasledujúci recept na mrkvové truffles, po ktorých sa len zapráši. Kombinácii mrkvového cesta s luxusnou polevou z bielej čokolády sa jednoducho nedá odolieť!

INGREDIENCIA

  • 3/4 šálky repkového oleja
  • 2/3 šálky kryštálového cukru
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • pol lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky muškátového orieška
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 10-12 baby karotek alebo 2 stredné mrkvy nastrúhané najemno
  • 230 g zmäkčeného smotanového syra
  • 340 g ľahko rozpustnej bielej polevy v kôstkach
  • 1/3 šálky jemne nasekaných kúskov pekanových orechov

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
  • Štvorcový pekáč 20×20 cm vymažte tukom a dajte bokom.
  • Do veľkej misy pridajte olej, oba cukry, vajcia a vanilku.
  • Elektrickým mixérom na strednú rýchlosť miešajte, kým sa všetko nepremieša.
  • Pridajte jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ, škoricu a muškátový oriešok.
  • Miešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa zapracovala.
  • Vmiešajte nastrúhanú mrkvu.
  • Cesto nalejte do vymastenej formy a pečte 30–32 minút, alebo kým nevyjde zapichnuté špáradlo čisté.
  • Nechajte 15 minút ochladzovať na mriežke.
  • Veľký plech vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
  • Pridajte zmäknutý smotanový syr do strednej misy.
  • Pomocou 2 vidličiek rozdrobte koláč na jemné omrvinky.
  • Do tvarohového krému pridajte omrvinky z mrkvového koláča.
  • Dobre premiešajte.
  • Zo zmesi vytvarujte guličky s priemerom 2,5 cm a položte na vyložený plech.
  • Chlaďte 20 minút.
  • Pridajte dobre rozpustnú bielu polevu v kôstkach do panvice na strednom plameni.
  • Občas premiešajte, kým sa úplne nerozpustí a nevznikne vám hladká zmes.
  • Preložte do malej misky pre ľahšie namáčanie.
  • Každý mrkvový hľuzovku vložte do rozpustenej bielej čokolády a rovnomerne obaľte.
  • Možno bude ľahšie zapichnúť do každej guličky špáradlo a váľať okolo čokolády, aby sa obalila.
  • Preneste každý hľuzovku späť na vyložený plech a ihneď posypte nasekanými pekanovými orechmi, než čokoláda stuhne.
  • Nechajte 20 minút chladiť, aby čokoláda úplne stuhla.
  • Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni.
Hľuzovky z mrkvy poliate bielou čokoládou a ozdobené nasekanými orieškami.
www.momspark.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.