Tak toto je úplná lahoda! Vyskúšajte nasledujúci recept na mrkvové truffles, po ktorých sa len zapráši. Kombinácii mrkvového cesta s luxusnou polevou z bielej čokolády sa jednoducho nedá odolieť!
INGREDIENCIA
- 3/4 šálky repkového oleja
- 2/3 šálky kryštálového cukru
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 3 veľké vajcia
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžička jedlej sódy
- pol lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky muškátového orieška
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 10-12 baby karotek alebo 2 stredné mrkvy nastrúhané najemno
- 230 g zmäkčeného smotanového syra
- 340 g ľahko rozpustnej bielej polevy v kôstkach
- 1/3 šálky jemne nasekaných kúskov pekanových orechov
POSTUP
- Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
- Štvorcový pekáč 20×20 cm vymažte tukom a dajte bokom.
- Do veľkej misy pridajte olej, oba cukry, vajcia a vanilku.
- Elektrickým mixérom na strednú rýchlosť miešajte, kým sa všetko nepremieša.
- Pridajte jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ, škoricu a muškátový oriešok.
- Miešajte, aby sa všetko spojilo.
- Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa zapracovala.
- Vmiešajte nastrúhanú mrkvu.
- Cesto nalejte do vymastenej formy a pečte 30–32 minút, alebo kým nevyjde zapichnuté špáradlo čisté.
- Nechajte 15 minút ochladzovať na mriežke.
- Veľký plech vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
- Pridajte zmäknutý smotanový syr do strednej misy.
- Pomocou 2 vidličiek rozdrobte koláč na jemné omrvinky.
- Do tvarohového krému pridajte omrvinky z mrkvového koláča.
- Dobre premiešajte.
- Zo zmesi vytvarujte guličky s priemerom 2,5 cm a položte na vyložený plech.
- Chlaďte 20 minút.
- Pridajte dobre rozpustnú bielu polevu v kôstkach do panvice na strednom plameni.
- Občas premiešajte, kým sa úplne nerozpustí a nevznikne vám hladká zmes.
- Preložte do malej misky pre ľahšie namáčanie.
- Každý mrkvový hľuzovku vložte do rozpustenej bielej čokolády a rovnomerne obaľte.
- Možno bude ľahšie zapichnúť do každej guličky špáradlo a váľať okolo čokolády, aby sa obalila.
- Preneste každý hľuzovku späť na vyložený plech a ihneď posypte nasekanými pekanovými orechmi, než čokoláda stuhne.
- Nechajte 20 minút chladiť, aby čokoláda úplne stuhla.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni.