Veľmi chutné a navyše vizuálne nevšedné vianočné pečivo, ktoré si každý hneď zamiluje.
Ingrediencie:
- 1 šálka múky
- 1/4 šálky hnedého cukru
- 1/2 šálky masla
- 1 žĺtok
- 1 bielok
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka jemne nasekaných vlašských orechov
- 6 PL marmelády podľa vlastného výberu.
Postup:
- Predhrejte rúru na 170°C.
- V mise vyšľahajte hnedý cukor, maslo, vanilku a žĺtok.
- Vmiešajte múku a soľ.
- Vypracujte v cesto, následne z neho vytvarujte guličky s priemerom približne jedného centimetra.
- Bielky a orechy dajte do dvoch oddelených misiek.
- Každú guľôčku namočte do bielkov a potom ju obaľte vo vlašských orechoch.
- Guľôčky pokladajte na papierom na pečenie vyložený plech.
- Do stredu každej guličky vytvorte palcom jamku.
- Pečte približne 13 minút.
- Cukroví nechajte vychladnúť a potom do jeho stredu dajte približne pol lyžičky marmelády.

Orechy, nielen tie vlašské, môžete využiť aj pri pečení ďalších druhov vianočného pečiva. Načerpajte inšpiráciu v našich receptoch na orechové pečivo !