Kto by nemal rád vôňu a nezameniteľnú korenenú chuť tradičných perníčkov. Pokiaľ nemáte čas si upiecť tie klasické, skúste tento recept, ktorý vás doslova nakopne svojou energiou. Je to v podstate taký zdravá sviatočná desiata. Kto by si rád vychutnal aj nejaký ten normálny múčnik, môže omrknúť recepty na cuketový perník .
Ingrediencie:
- 1/4 hrnčeka mandľovej múky
- 3/4 hrnčeka ovsených vločiek
- 1 hrnček vanilkovej srvátky
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
- 1/4 lyžičky mletého klinčeka
- 1 a 1/4 hrnčeka datlí bez kôstok
Postup:
- Do nádoby kuchynského robota dáme mandľovú múku, ovsené vločky, srvátku, škoricu, zázvor a klinčeky.
- Mixujeme, kým zmes nebude mať konzistenciu múky.
- Pridáme polovicu vykôstkovaných datlí a znovu rozmixujeme, aby sa zmes dobre zmiešala.
- Pridáme zostávajúce datle a naposledy dôkladne rozmixujeme, až vznikne jednotná hladká hmota.
- Z cesta vytvarujeme cca 12 guličiek veľkosti vlašského orecha.
- Umiestnime ich do vzduchotesnej nádoby a uložíme do chladničky.
- Pred podávaním by mali byť v chladničke minimálne hodinu.
- Potom už len stačí naservírovať. Guličky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu až piatich dní.
Tip: Gule môžete ešte namočiť do bielej či tmavej čokoládovej polevy.