Rýchle, ľahké ale veľmi chutné vianočné pečivo, ktoré môžete na povrchu ozdobiť napríklad sušeným ovocím, mandľami či orieškami.
Ingrediencie:
- 2 šálky ražnej múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 šálky mascarpone
- 1/2 šálky masla
- 1/2 šálky trstinového cukru
Postup:
- V stredne veľkej mise zmiešajte múku a soľ.
- V mixéri alebo ručne vyšľahajte mascarpone, pridajte maslo a cukor a postupujte rovnako, kým sa obe hmoty dobre nespoja.
- Následne pridajte múčnú zmes k maslovej a miešajte len tak dlho, aby sa obe zmesi spojili.
- Cesto vyklopte na pracovnú dosku, prehneťte a vytvarujte do gule.
- Potom cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na hodinu vychladiť do chladničky.
- Rúru si predhrejte na 170 °C.
- Cesto vyvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra a vykrajujte tvary pomocou vykrajovača.
- Cukroví pokladajte na pripravené plechy s papierom na pečenie.
- Pečte 6-8 minút dozlatista.
- Nechajte vychladnúť a posypte trochou práškového cukru.
Máte slabosť pre čokoládové pečivo? Vyskúšajte naše rozmanité vianočné pečivo s čokoládou!