Jednoduché ražné pečivo

Jednoduché ražné pečivo

Rýchle, ľahké ale veľmi chutné vianočné pečivo, ktoré môžete na povrchu ozdobiť napríklad sušeným ovocím, mandľami či orieškami.

Ingrediencie:

  • 2 šálky ražnej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky mascarpone
  • 1/2 šálky masla
  • 1/2 šálky trstinového cukru

Postup:

  1. V stredne veľkej mise zmiešajte múku a soľ.
  2. V mixéri alebo ručne vyšľahajte mascarpone, pridajte maslo a cukor a postupujte rovnako, kým sa obe hmoty dobre nespoja.
  3. Následne pridajte múčnú zmes k maslovej a miešajte len tak dlho, aby sa obe zmesi spojili.
  4. Cesto vyklopte na pracovnú dosku, prehneťte a vytvarujte do gule.
  5. Potom cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na hodinu vychladiť do chladničky.
  6. Rúru si predhrejte na 170 °C.
  7. Cesto vyvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra a vykrajujte tvary pomocou vykrajovača.
  8. Cukroví pokladajte na pripravené plechy s papierom na pečenie.
  9. Pečte 6-8 minút dozlatista.
  10. Nechajte vychladnúť a posypte trochou práškového cukru.
jednoduché ražné pečivo
zdroj: 101cookbooks.com

Máte slabosť pre čokoládové pečivo? Vyskúšajte naše rozmanité vianočné pečivo s čokoládou!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.