Jemný dezert, ktorého lahodný krém sa rozplýva na jazyku. Vďaka jeho jednoduchej príprave ho zvládne aj začínajúca kuchárka.
Ingrediencie:
- 125 g masla
- 1 šálka práškového cukru
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhaného kokosu
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1 šálka kyslej smotany
- 1/3 šálky mlieka
- 1/2 čajovej lyžičky kokosového extraktu
Krém
- 2 šálky práškového cukru
- 1 a 1/3 šálky strúhaného kokosu
- 2 bielky
- 1 PL vody
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Formu na pečenie vymažte tukom.
- V mise vyšľahajte maslo, kokosový extrakt a cukor do nadýchanej peny.
- Po jednom zašľahajte vajcia.
- Zmes preneste do veľkej misy.
- Vmiešajte polovicu kokosu a polovicu preosiatej múky, polovicu kyslej smotany a polovicu mlieka. Dôkladne zamiešajte.
- Potom pridajte aj zvyšný kokos, múku, kyslú smotanu a mlieko a premiešajte dohladka.
- Cesto preneste do formy.
- Pečte približne 50 minút.
- Keď kokosové rezy chladnú, pripravte si kokosový krém.
- V mise zmiešajte práškový cukor s kokosom, bielkami a vodou, dobre premiešajte