Jednoduché rizoto so šampiňónmi

Jednoduché rizoto so šampiňónmi

Začneme pekne zľahka s týmto receptom na hubové rizoto. Ako už jeho názov napovedá, nie je na ňom príliš zložitosťou.

INGREDIENCIA:

  • 6 hrnčekov kuracieho vývaru
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 900 g šampiňónov
  • 2 šalotky
  • 1 a ½ hrnčeka ryže na rizoto
  • ½ hrnčeka suchého bieleho vína
  • soľ
  • korenie
  • 3 lyžice čerstvé pažítky
  • 4 lyžice masla
  • ⅓ hrnčeka nastrúhaného parmezánu

POSTUP:

  • Dajte si ohriať vývar.
  • Šampiňóny si nakrájajte na plátky a opražte na troške oleja (asi 3 minútky).
  • Potom ich dajte bokom a na panvicu pridajte zase kvapku oleja a nadrobno nasekanú šalotku.
  • Nechajte ju chvíľu restovať, a potom pridajte ryžu.
  • Chvíľu smažte, potom podlejte vínom, nechajte absorbovať do ryže, a potom začnite podlievať vývarom.
  • Vždy podlejte polovicu hrnčeka, počkajte, až sa vývar absorbuje, a takto pokračujte až do zmäknutia ryže.
  • Nakoniec vmiešajte späť šampiňóny aj s ich šťavou, maslo, nasekanú pažítku a parmezán.
  • Dosoľte, okoreňte a podávajte.
Rizoto s hubami je skvelým tipom na jedlá pre vegetariánov.
simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.