Môže to byť luxusná príloha napríklad k nejakej pečienke, ale aj jednoduchý obed či večera. Výhodou je, že sa dá všetko pripraviť v jednej panvici, čo urýchli prípravu a skráti čakanie na výsledný pokrm. Skúste napríklad recepty na pečené kuracie mäso .
Ingrediencie:
- 1 hrnček nevarenej ryže
- 2 hrnčeky zeleninového vývaru
- 1 nakrájaná cibuľa
- 1 nakrájaná paprika
- 1 stredne veľká nakrájaná mrkva
- 3 drvené strúčiky cesnaku
- 2 paradajky
- 1 hrsť čerstvého hrášku
- 1 lyžička sladkej mletej papriky
- 1/2 lyžičky sušeného chilli
- 2 polievkové lyžice oleja
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlen na ozdobu
Postup:
- V panvici zohrejeme olej na strednú teplotu, prihodíme nakrájanú cibuľu aj mrkvu a restujeme zhruba 3 minúty.
- Pridáme cesnak, korenie, nakrájané paradajky a necháme 5 minút povariť za častého miešania.
- Potom vmiešame ryžu, hrášok, čerstvú aj sušenú papriku a chilli prášok.
- Zalejeme vývarom a privedieme do varu
- Znížime teplotu, zakryjeme pokrievkou a varíme zhruba 15 minút, až sa vstrebe všetka tekutina.
- Dôležité je po celý čas pravidelne a často miešať.
- Dochutíme soľou aj korením a môžeme servírovať. Na tanieri ozdobíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tip: Kto chce, môže ešte očistiť jarnú cibuľku, nakrájať aj so zelenou vňaťou a posypať podľa ľubovôle.