Jednoduché srbské rizoto

Jednoduché srbské rizoto

Môže to byť luxusná príloha napríklad k nejakej pečienke, ale aj jednoduchý obed či večera. Výhodou je, že sa dá všetko pripraviť v jednej panvici, čo urýchli prípravu a skráti čakanie na výsledný pokrm. Skúste napríklad recepty na pečené kuracie mäso .

Ingrediencie:

  • 1 hrnček nevarenej ryže
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 1 nakrájaná paprika
  • 1 stredne veľká nakrájaná mrkva
  • 3 drvené strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky
  • 1 hrsť čerstvého hrášku
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • 1/2 lyžičky sušeného chilli
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlen na ozdobu

Postup:

  • V panvici zohrejeme olej na strednú teplotu, prihodíme nakrájanú cibuľu aj mrkvu a restujeme zhruba 3 minúty.
  • Pridáme cesnak, korenie, nakrájané paradajky a necháme 5 minút povariť za častého miešania.
  • Potom vmiešame ryžu, hrášok, čerstvú aj sušenú papriku a chilli prášok.
  • Zalejeme vývarom a privedieme do varu
  • Znížime teplotu, zakryjeme pokrievkou a varíme zhruba 15 minút, až sa vstrebe všetka tekutina.
  • Dôležité je po celý čas pravidelne a často miešať.
  • Dochutíme soľou aj korením a môžeme servírovať. Na tanieri ozdobíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ryža podľa srbskej receptúry so zeleninou.
Zdroj: https://www.all-thats-jas.com

Tip: Kto chce, môže ešte očistiť jarnú cibuľku, nakrájať aj so zelenou vňaťou a posypať podľa ľubovôle.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.