Jednoduché svätomartinské rolované podkovy

Jednoduché svätomartinské rolované podkovy

Sladká bodka sa hodí pre každú príležitosť, či už je to po výdatnom obede, pri spoločenskom večierku alebo len pri sledovaní obľúbeného filmu/seriálu.

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 100 g cukru kryštál
  • 1 kocka droždia
  • 1 vajce
  • Štipka soli
  • 80 g rozpusteného masla
  • 5 lyžíc mlieka

Postup:

  • Múku dáme do misky, vytvoríme jamku a rozdrobíme do nej droždie. Pridáme štipku soli, cukor, 250 ml mlieka a pomocou vidličky jemne premiešame. Necháme vzísť kvások.
  • Pridáme zvyšné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Miesime tak dlho, kým sa neprestane lepiť na steny misy.
  • Necháme kysnúť asi 40 – 60 minút a potom preložíme na dosku, kde len vyvaľkáme do obdĺžnika.
  • Vykrájame z neho rovnako veľké trojuholníky, ktoré rozprestrieme na plech opatrený papierom na pečenie.
  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a vložíme rožky, ktoré pečieme cca 20 minút dozlatista.
  • Ešte horúce rohlíčky potrieme mliekom (5 lyžíc) a necháme vychladnúť.
Croissant svätého Martina.
Zdroj: https://www.kochbar.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.