Veľmi jednoduchý recept na chutné pečivo len z niekoľkých mála ingrediencií.
Ingrediencie:
- 2 a 1/4 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1/2 šálky cukru
- 1/3 šálky oleja
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- cukor kryštál na posypanie, obalenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Do misy si dajte biele víno, olej, cukor, soľ a prášok do pečiva.
- Dobre premiešajte a postupne pridávajte po troškách múku, kým sa všetko nespojí.
- Zmes preneste na pomúčenú plochu a prehneťte.
- Následne cesto rozvaľkajte a pomocou vykrajovačov vykrájajte jednotlivé tvary, alebo tieto tvary vytvorte z cesta ručne.
- Cesto bude mäkké, preto ho príliš neprepracovávajte.
- Na záver obaľte či posypte vínové pečivo cukrom.
- Vložte na plech s papierom na pečenie a pečte v závislosti od veľkosti a hrúbky cukroviniek 15-25 minút dozlatista.
Víno nie je jedinou neobvyklou tekutinou, ktorú môžete pri pečení cukroviniek použiť. Vyskúšajte aj vianočné pečivo s octom !