Jednoduchý bezlepkový dezert

Jednoduchý bezlepkový dezert

Urobiť chutné cesto na domáce vafle je možné aj bez lepku. S týmto receptom máte istotu, že budú krásne ľahké, na povrchu chrumkavé a vo vnútri nadýchané.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 hrnčeka ovsenej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 3/4 hrnčeka mandľového mlieka
  • 1/4 hrnčeka kokosového oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • V mise zmiešame ovsenú múku, kypriaci prášok do pečiva, soľ aj škoricu.
  • Vezmeme inú misu a do tej dáme mandľové mlieko, rozohriaty kokosový olej, vajcia, javorový sirup, vanilkový extrakt a starostlivo našľaháme.
  • Pokiaľ by kokosový olej stuhol, keď sa dostane k ostatným mokrým prísadám, zahrejeme všetko v mikrovlnnej rúre, aby sa znovu rozpustil.
  • Mokrú zmes vlejeme do suchých ingrediencií a pomocou varešky, dôkladne premiešame.
  • Hneď ako je cesto hotové, necháme ho 10 minút odpočívať, pretože ovsená múka potrebuje absorbovať vlhkosť.
  • Zapneme vaflovač a necháme ho nahriať. Potom nastavíme teplotu na stredný stupeň.
  • Znovu premiešame cesto lyžicou as jej pomocou nanesieme dostatok cesty na pokrytie stredného priestoru vaflovača.
  • Zakryjeme veko a pečieme dozlatista, aby boli vafle chrumkavé.
  • Na pracovnú plochu rozprestrieme alobal alebo papier na pečenie a naň skladáme vafle jednu vedľa druhej. Nikdy len nedávame na seba, inak stratí svoju chrumkavosť.
  • Hotové vafle prelejeme rozohriatou Nutellou, javorovým sirupom alebo napríklad orechovým maslom či čokoládovou polevou. Skrátka čímkoľvek, čo nás napadne.
Vaflové ovsené cesto bez lepku.
Zdroj: https://cookieandkate.com/

Tip: Perfektným ochucovadlom je Nutella, ktorú natrieme na celú plochu vafle. Skvelá je aj čokoládová poleva alebo obľúbená marmeláda.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.