Práve banánová múka vyvažuje hladinu cukru v krvi, je bohatá na vlákninu, má málo kalórií, nemá chuť banánov, je výživná a bezlepková. Je teda najlepšou alternatívou klasickej pšeničnej múky, ale aj mandľovej či kokosovej.
Ingrediencie
- 1 1/4 hrnčeka ovsenej múky
- 1/2 hrnčeka zelenej banánovej múky
- 1/3 hrnčeka rastlinného oleja
- 2 vajcia
- 1 hrnček sušených marhúľ
- 2/3 hrnčeka trstinového cukru
- 2/3 hrnčeka pomarančového džúsu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička jedlej sódy
- Štipka soli
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Sušené marhule nasekajte na menšie kúsky a dajte bokom.
- Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia, olej, trstinový cukor, pomarančový džús, citrónovú šťavu a mokrú zmes dajte bokom.
- V inej mise zmiešajte ovsenú múku s banánovou, jedlou sódu a štipku soli.
- Pridajte suché prísady do misky s vlhkými prísadami a dobre premiešajte. Pridajte marhule a vmiešajte ich do cesta.
- Cesto nalejte do vymastenej alebo papierom vyloženej formy a pečte asi 40-50 minút, kým špajle nevyjde čistá.
- Pred podávaním nechajte vychladnúť.