Jednoduchý chlieb z banánovej múky

Jednoduchý chlieb z banánovej múky

Práve banánová múka vyvažuje hladinu cukru v krvi, je bohatá na vlákninu, má málo kalórií, nemá chuť banánov, je výživná a bezlepková. Je teda najlepšou alternatívou klasickej pšeničnej múky, ale aj mandľovej či kokosovej.

Ingrediencie

  • 1 1/4 hrnčeka ovsenej múky
  • 1/2 hrnčeka zelenej banánovej múky
  • 1/3 hrnčeka rastlinného oleja
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček sušených marhúľ
  • 2/3 hrnčeka trstinového cukru
  • 2/3 hrnčeka pomarančového džúsu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Štipka soli

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Sušené marhule nasekajte na menšie kúsky a dajte bokom.
  • Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia, olej, trstinový cukor, pomarančový džús, citrónovú šťavu a mokrú zmes dajte bokom.
  • V inej mise zmiešajte ovsenú múku s banánovou, jedlou sódu a štipku soli.
  • Pridajte suché prísady do misky s vlhkými prísadami a dobre premiešajte. Pridajte marhule a vmiešajte ich do cesta.
  • Cesto nalejte do vymastenej alebo papierom vyloženej formy a pečte asi 40-50 minút, kým špajle nevyjde čistá.
  • Pred podávaním nechajte vychladnúť.
Buchta z banánovej múky s marhuľami.
Zdroj: whatsinthepan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.