Jednoduchý čučoriedkový koláč

Jednoduchý čučoriedkový koláč

Ako si upiecť naozaj jednoduchý koláč s ovocím? Pripravte si klasickú rýchlu bublaninu.

Budete potrebovať:

  • 300 gramov polohrubej múky
  • 150 gramov cukru krupice
  • 125 mililitrov oleja
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • štipka soli
  • ½ vrecka kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 polievkové lyžice mlieka

Postup prípravy:

  • Zo všetkého najskôr si predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • V mise zmiešajte cukor, vanilkový cukor, olej a soľ.
  • Postupne pridajte vajcia, múku, kypriaci prášok do pečiva a mlieko.
  • Všetko poriadne zmiešajte dohromady.
  • Cesto vlejte na vopred pripravený plech alebo koláčovú formu.
  • Nakoniec na cesto nasypte čučoriedky a vložte do rúry.
  • Pečte pri teplote 160 stupňov asi 35 minút.
pečený okrúhly koláč pokrytý čučoriedkami a černicami
Zdroj foto: getrecipebox.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.