Ako si upiecť naozaj jednoduchý koláč s ovocím? Pripravte si klasickú rýchlu bublaninu.
Budete potrebovať:
- 300 gramov polohrubej múky
- 150 gramov cukru krupice
- 125 mililitrov oleja
- 1 vrecko vanilkového cukru
- štipka soli
- ½ vrecka kypriaceho prášku do pečiva
- 4 polievkové lyžice mlieka
Postup prípravy:
- Zo všetkého najskôr si predhrejte rúru na 160 stupňov.
- V mise zmiešajte cukor, vanilkový cukor, olej a soľ.
- Postupne pridajte vajcia, múku, kypriaci prášok do pečiva a mlieko.
- Všetko poriadne zmiešajte dohromady.
- Cesto vlejte na vopred pripravený plech alebo koláčovú formu.
- Nakoniec na cesto nasypte čučoriedky a vložte do rúry.
- Pečte pri teplote 160 stupňov asi 35 minút.