Ak zbožňujete jednoduché, ale pritom výborné jedlá, potom je tento recept tým pravým pre vás. Tento vietnamský šalát sa vďaka svojim ingredienciám stane sviežou desiatou, prílohou, ale aj hlavným jedlom.
Ingrediencie
- 150-300g kuracích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ, korenie
- 2,5 hrnčeka nastrúhanej kapusty (červená/biela)
- 3 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
- 2 nastrúhané stredné mrkvy
- 3 lyžice čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy
- 2 lyžice rybej omáčky
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 lyžica ryžového vínneho octu
- Nahrubo nasekané solené arašidy
- Nahrubo nasekané listy mäty
Postup
- Najprv na panvici zohrejte olivový olej, na ktorom orestujte nakrájané kuracie prsia do zlatista.
- Orestované kura zmiešajte v mise s kapustou, jarnou cibuľkou a mrkvou.
- V menšej miske zmiešajte limetkovú šťavu, rybiu omáčku, cukor, ocot a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Vzniknutou zálievkou zalejte šalát vo veľkej mise a dobre premiešajte.
- Podávajte posypané arašidy a lístky mäty.