Jednoduchý krkov tortu s mascarpone

Jednoduchý krkov tortu s mascarpone

Oproti predchádzajúcemu zdravému receptu je tento pravým opakom. Vďaka mascarpone a tvarohu je torta hutná a určite nasýti všetkých hostí.

Ingrediencie na korpus

  • 300g hladkej múky
  • 3 vajcia, oddelené žĺtky od bielkov
  • 200ml mlieka
  • ½ hrnčeka zmäknutého masla
  • 180g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžice kakaového prášku
  • 1 vrecúško prášku do pečiva

Ingrediencie na náplň

  • 250g mascarpone
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 250g polotučného tvarohu
  • 200g kyslej smotany
  • 120g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Tabuľka horkej alebo mliečnej čokolády (nasekané)
  • 2-4 banány podľa chuti

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • V miske vyšľahajte do peny oddelené žĺtky s polovicou cukru. Potom zašľahajte olej s mliekom.
  • V mise zmiešajte múku s kakaom, práškom do pečiva a vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
  • Ďalej vyšľahajte bielky so štipkou soli do snehu. Prisypte druhú polovicu cukru a potom ušľahajte sneh, ktorý na vrchu tvorí tuhé špičky.
  • Vzniknutý tuhý sneh potom pridajte do cesta a zmiešajte.
  • Tortovú formu si na dne vyložte papierom na pečenie a boky vymažte maslom. Cesto do nej rozprestrite a pečte asi 35-40 minút, kým nevytiahnete čistú špajľu.
  • Medzitým si zmiešajte mascarpone, smotanu, cukor a vyšľahajte šľahačom do pevného krému.
  • Potom do neho za stáleho šľahania pridajte vanilkový extrakt a pomaly pridávajte aj tvaroh s kyslou smotanou. Nakoniec zašľahajte nastrúhanú čokoládu.
  • Upečený a vychladnutý korpus vydlabajte tak, aby dno malo aspoň 1 cm a okraje 1,5 cm. Vydlabaný obsah potom rozdrobte na malé kúsočky a dajte bokom.
  • Na vydlabaný korpus položte pozdĺžne rozpolené banány, na ne naneste krém. Nanášajte krém, kým nevytvoríte tvar krtiny.
  • Celý múčnik potom posypte drobčekmi z vydlabaného korpusu a jemne ich zatlačte.
  • Hotovú tortu dajte vychladiť aspoň na 3 hodiny, najlepšie však cez noc.

TIP: Zostalo vám trochu krému a drobčeka korpusu? Zmiešajte ich dohromady, vytvorte z cesta guličky a dajte vychladiť. Po stuhnutí máte čo maškrtiť pri televízii.

Tvarohovo-mascarpone krtinec s banánom
Zdroj: einfachbacken.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.