Oproti predchádzajúcemu zdravému receptu je tento pravým opakom. Vďaka mascarpone a tvarohu je torta hutná a určite nasýti všetkých hostí.
Ingrediencie na korpus
- 300g hladkej múky
- 3 vajcia, oddelené žĺtky od bielkov
- 200ml mlieka
- ½ hrnčeka zmäknutého masla
- 180g cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 lyžice kakaového prášku
- 1 vrecúško prášku do pečiva
Ingrediencie na náplň
- 250g mascarpone
- 250ml smotany na šľahanie
- 250g polotučného tvarohu
- 200g kyslej smotany
- 120g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Tabuľka horkej alebo mliečnej čokolády (nasekané)
- 2-4 banány podľa chuti
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V miske vyšľahajte do peny oddelené žĺtky s polovicou cukru. Potom zašľahajte olej s mliekom.
- V mise zmiešajte múku s kakaom, práškom do pečiva a vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
- Ďalej vyšľahajte bielky so štipkou soli do snehu. Prisypte druhú polovicu cukru a potom ušľahajte sneh, ktorý na vrchu tvorí tuhé špičky.
- Vzniknutý tuhý sneh potom pridajte do cesta a zmiešajte.
- Tortovú formu si na dne vyložte papierom na pečenie a boky vymažte maslom. Cesto do nej rozprestrite a pečte asi 35-40 minút, kým nevytiahnete čistú špajľu.
- Medzitým si zmiešajte mascarpone, smotanu, cukor a vyšľahajte šľahačom do pevného krému.
- Potom do neho za stáleho šľahania pridajte vanilkový extrakt a pomaly pridávajte aj tvaroh s kyslou smotanou. Nakoniec zašľahajte nastrúhanú čokoládu.
- Upečený a vychladnutý korpus vydlabajte tak, aby dno malo aspoň 1 cm a okraje 1,5 cm. Vydlabaný obsah potom rozdrobte na malé kúsočky a dajte bokom.
- Na vydlabaný korpus položte pozdĺžne rozpolené banány, na ne naneste krém. Nanášajte krém, kým nevytvoríte tvar krtiny.
- Celý múčnik potom posypte drobčekmi z vydlabaného korpusu a jemne ich zatlačte.
- Hotovú tortu dajte vychladiť aspoň na 3 hodiny, najlepšie však cez noc.
TIP: Zostalo vám trochu krému a drobčeka korpusu? Zmiešajte ich dohromady, vytvorte z cesta guličky a dajte vychladiť. Po stuhnutí máte čo maškrtiť pri televízii.