V jednoduchosti je krása, čo platí aj vo chvíli, keď sa pustíme do nejakých kulinárskych výtvorov. Tento recept nie je nijako zložitý a vafle chutia skvele.
Ingrediencie:
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 hrnček mlieka
- 2 veľké vajcia
- 1/2 kocky čerstvého nesoleného masla
Na ozdobu:
- Maslo
- Javorový sirup
Postup:
- Predhrejeme si vaflovač a medzitým nachystáme cesto.
- Do veľkej misky preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme soľ, cukor a premiešame.
- V inej miske našľaháme vajcia s mliekom a pridáme do misy s múkou.
- Miešame, kým sa nepremieša a prilejeme rozpustené maslo.
- Šľaháme do hladkého cesta.
- Kuchynským sprejom postriekame plochu na pečenie vaflovača.
- Do jeho stredu vždy nalejeme 1/2 hrnčeka cesta a rozprestrieme tak, aby bolo cca 2 cm od okraja vaflovača.
- Zaklopíme a pečieme cca 3 minúty dozlatista.
- Rovnakým spôsobom spracujeme všetko cesto.
- Potom už len stačí servírovať ozdobené kúskom masla a preliate javorovým sirupom, tým rozhodne nebudeme šetriť