Pokiaľ milujete náš perník, potom si rozhodne zamilujete aj ten bavorský. Nemecké perníčky majú neprekonateľnú vôňu, lahodnú chuť a skvelú konzistenciu. Keď k tomu ešte pridáte citrónovú alebo pomarančovú kôru, máte o maškrtenie postarané.
Ingrediencie:
- 300 g mletých mandlí
- 200 g mletých lieskových orechov
- 170 g trstinového cukru (pokiaľ možno nenahradzovať)
- 190 g kandizované citrónovej kôry
- 190 g kandizované pomarančovej kôry
- 4 polievkové lyžice kvalitného medu
- 1 lyžička kvalitného kakaového prášku
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 2 lyžičky mletej škorice
- 6 vajec veľkosti M
- Štipka soli
- 1 lyžička kakaového prášku
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 20 veľkých oblátok
Na ozdobu:
- Čokoládová poleva
Postup:
- Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 160 stupňov a pripravím si plech, na ktorý dáme papier na pečenie.
- Pomarančovú aj citrónovú kôru nasekáme na jemné kocky o veľkosti cca 3 mm.
- Do misy dáme vajcia, trstinový cukor, med a vymiešame do peny.
- Vmiešame mleté orechy, škoricu, kakaový prášok, perníkové korenie, pomarančovú aj citrónovú kôru, štipku soli a vypracujeme tuhé cesto.
- Lyžicou potom naberáme kúsky cesta a kladieme na jednotlivé oblátky, kým cesto nespotrebujeme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.
- Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu.
- Vychladnuté perníčky potrieme polevou, prípadne ešte ozdobíme kúskami kandizovanej kôry alebo plátkami mandlí, ale nie je to nutné.
- Necháme zaschnúť a uložíme do krabice na sušienky.