Jednoduchý norimberský perník

Jednoduchý norimberský perník

Pokiaľ milujete náš perník, potom si rozhodne zamilujete aj ten bavorský. Nemecké perníčky majú neprekonateľnú vôňu, lahodnú chuť a skvelú konzistenciu. Keď k tomu ešte pridáte citrónovú alebo pomarančovú kôru, máte o maškrtenie postarané.

Ingrediencie:

  • 300 g mletých mandlí
  • 200 g mletých lieskových orechov
  • 170 g trstinového cukru (pokiaľ možno nenahradzovať)
  • 190 g kandizované citrónovej kôry
  • 190 g kandizované pomarančovej kôry
  • 4 polievkové lyžice kvalitného medu
  • 1 lyžička kvalitného kakaového prášku
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 6 vajec veľkosti M
  • Štipka soli
  • 1 lyžička kakaového prášku
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 20 veľkých oblátok

Na ozdobu:

  • Čokoládová poleva

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 160 stupňov a pripravím si plech, na ktorý dáme papier na pečenie.
  • Pomarančovú aj citrónovú kôru nasekáme na jemné kocky o veľkosti cca 3 mm.
  • Do misy dáme vajcia, trstinový cukor, med a vymiešame do peny.
  • Vmiešame mleté orechy, škoricu, kakaový prášok, perníkové korenie, pomarančovú aj citrónovú kôru, štipku soli a vypracujeme tuhé cesto.
  • Lyžicou potom naberáme kúsky cesta a kladieme na jednotlivé oblátky, kým cesto nespotrebujeme.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.
  • Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu.
  • Vychladnuté perníčky potrieme polevou, prípadne ešte ozdobíme kúskami kandizovanej kôry alebo plátkami mandlí, ale nie je to nutné.
  • Necháme zaschnúť a uložíme do krabice na sušienky.
Vynikajúci perník Norimberský podľa tradičného receptu na vianočné obdobie.
Zdroj: https://www.cooknsoul.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.