Jednoduchý recept na kvasnicové vafle

Jednoduchý recept na kvasnicové vafle

Toto cesto je v podstate klasický variant s kvasnicami/droždím. Na povrchu bude po upečení nádherne chrumkavé, vo vnútri krémové a vláčne. Dokonca aj keď vychladne, tak sa jeho štruktúra nemení.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
  • 6 lyžíc rozpusteného nesoleného masla
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 3/4 lyžičky soli
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 vajcia veľkosti L
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky sušeného droždia

Postup:

  • Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme všetky ostatné suroviny a dôkladne zamiešame.
  • Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme pri izbovej teplote odpočívať po dobu 1 hodiny.
  • Na povrchu sa postupne začnú tvoriť bubliny.
  • Akonáhle začne zmes „bublať“, môžeme rozohriať vaflovač a pustiť sa do pečenia.
  • Plochu vaflovača postriekame kuchynským sprejom a vždy doň nalejeme primerané množstvo cesta, ktoré upečieme dozlatista.
  • Postupne takto spracujeme všetko cesto a môžeme ihneď servírovať.

Tip: Pokiaľ si zarobíme cesto a niečo nám do toho zrazu príde, takže ho nemôžeme hneď spracovať, môžeme ho uložiť do chladničky a upiecť vafle až nasledujúci deň.

Chrumkavé a dokonale krémové kysnuté cesto na domáce vafle.
Zdroj: https://www.kingarthurbaking.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.