Toto cesto je v podstate klasický variant s kvasnicami/droždím. Na povrchu bude po upečení nádherne chrumkavé, vo vnútri krémové a vláčne. Dokonca aj keď vychladne, tak sa jeho štruktúra nemení.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
- 6 lyžíc rozpusteného nesoleného masla
- 3 lyžice javorového sirupu
- 3/4 lyžičky soli
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 vajcia veľkosti L
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 a 1/2 lyžičky sušeného droždia
Postup:
- Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme všetky ostatné suroviny a dôkladne zamiešame.
- Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme pri izbovej teplote odpočívať po dobu 1 hodiny.
- Na povrchu sa postupne začnú tvoriť bubliny.
- Akonáhle začne zmes „bublať“, môžeme rozohriať vaflovač a pustiť sa do pečenia.
- Plochu vaflovača postriekame kuchynským sprejom a vždy doň nalejeme primerané množstvo cesta, ktoré upečieme dozlatista.
- Postupne takto spracujeme všetko cesto a môžeme ihneď servírovať.
Tip: Pokiaľ si zarobíme cesto a niečo nám do toho zrazu príde, takže ho nemôžeme hneď spracovať, môžeme ho uložiť do chladničky a upiecť vafle až nasledujúci deň.