Jednoduchý zeleninový vývar s rascou

Jednoduchý zeleninový vývar s rascou

Tento recept na rascovú polievku je doslova najjednoduchší pokrm na prípravu na svete. Dokonca aj tí, ktorým chýba kuchársky cit, zvládnu túto polievku uvariť. Skvele sa hodí ako predjedlo alebo zdravý obed a perfektne vás zahreje po fyzickej aj psychickej záťaži v chladných zimných mesiacoch.

Čo budeme potrebovať

  1. Veľkú cibuľu (ošúpaná a nakrájaná)
  2. 2 strúčiky cesnaku (nakrájané nadrobno)
  3. 6 mrkví (ošúpaných a nakrájaných malé kúsky)
  4. Veľké zemiaky (nakrájané na kocky)
  5. Veľký zväzok brokolice (nakrájaný)
  6. 50 g masla
  7. Kocka kuracieho vývaru
  8. Soľ
  9. Korenie
  10. Lyžica rascového prášku
  11. Vlašské orechy (nasekané)
  12. Petržlen

Postup

  1. Na strednom teplotu si v hrnci rozpustíme maslo
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájané strúčiky cesnaku a čierne korenie
  3. Cibuľu a cesnak pod pokrievkou opekáme asi 10 minút, kým cibuľa nezosklovatí
  4. Pridáme nakrájanú mrkvu a hrniec naplníme do ¾ vriacou vodou
  5. Rozdrobíme v kocku kuracieho vývaru
  6. Pokiaľ používame tekutý vývar, pridáme ho namiesto vody
  7. Na hrniec umiestnime pokrievku a varíme pri vysokej teplote po dobu 5 minút
  8. Pridáme rascu a nakrájané zemiaky
  9. Hrniec znovu prikryjeme pokrievkou a varíme ďalších 15 minút na vysokú teplotu
  10. Pridáme nakrájanú brokolicu, znova priklopíme a varíme ďalších 10 minút na vysokú teplotu
  11. Možno budeme musieť do hrnca pridať trochu vody, toľko aby zakryla zeleninu
  12. Po uvarení je čas polievku rozmixovať
  13. Pomocou tyčového mixéra polievku spracovávame, kým nezískame hladkú a krémovú textúru
  14. Pokiaľ je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody alebo vývaru na zriedenie
  15. V tejto chvíli polievku dochutíme pomocou soli, korenia a rasce
  16. Polievku s rascou servírujeme ozdobenou čerstvou petržlenovou vňaťou a nasekanými orechmi
  17. Orechy dodajú rascovej polievke trochu textúry a chrumkavosti, čo doplní zamatovú jemnosť

Aromatickú rascu môžete buď milovať, alebo nenávidieť (osobne odporúčame to prvé, pretože ako uvádzame na konci článku, má toto korenie mnoho zdravotných benefitov pre naše telo). Preto vám vrelo odporúčame pustiť sa do ďalších receptov, ktoré rascu obsahujú ako sú tieto recepty s kuskusom a kuracím mäsom . Možno pre vás bude lepšie stráviteľný, keď rasca nebude primárnou surovinou v danom recepte.

Lahodný zeleninový vývar s mrkvou a zemiakmi dochutený rascou.
Zdroj: feelgoodfoodie.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.