Veľmi jednoduchý recept iba z niekoľkých málo ingrediencií. Ich chuť sa následne skvele snúbi a robí z tohto šalátu napríklad výborné jedlo na piknik.
Ingrediencie:
- 800 g bielych fazule z konzervy
- 1 strúčik cesnaku
- 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate
- 1/4 šálky nadrobno nakrájanej červenej cibule
- 5 PL olivového oleja
- 2 PL čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 1 PL mletého čerstvého rozmarínu
- kôra z 1 citróna
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
Postup:
- Vo veľkej mise zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie.
- Následne do misy pridajte prepláchnutú bielu fazuľu z konzervy, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, petržlenovú vňať a rozmarín.
- Dôkladne všetko premiešajte.
- Pred podávaním nechajte šalát aspoň hodinu odležať v chladničke, aby sa chute spojili.
Takto pripravený fazuľový šalát chutí skvele predovšetkým s čerstvým pečivom.
Z rozmanitých druhov fazule sa dá pripraviť aj veľmi chutná a výživná polievka. Inšpirujte sa našimi receptami na fazuľačku !