Jemná francúzska omeleta

Jemná francúzska omeleta

Francúzsky variant tohto pokrmu je známy svojou jemnosťou a vláčnosťou, ktorá do veľkej miery súvisí so špecifickým spôsobom jej prípravy. Uvarte si ju spoločne s nami!

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 2 PL najemno nastrúhaného tvrdého syra
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL masla
  • Pažítka na ozdobu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej.
  2. V miske si rozšľahajte vajíčka.
  3. Následne do nich pridajte polovicu lyžice studeného masla a opäť dôkladne rozmiešajte, aby sa maslo úplne spojilo s vajcami. Zostávajúce maslo pridajte do panvice k oleju.
  4. Rozšľahané vajcia vlejte do panvice a pomaly vajíčkami v malých kruhoch pohybujte vidličkou.
  5. Keď sú vajcia takmer hotové, ich vrchnú časť uhlaďte lyžicou.
  6. Následne omeletu osoľte a okoreňte.
  7. Omeletu posypte postrúhaným syrom a najemno nakrájanú pažítkou.
  8. Vypnite oheň, panvicu priklopte pokrievkou a nechajte ešte približne minútku dôjsť. Záleží, ako veľmi „prepečenú“ omeletu chcete mať.

Francúzska vaječná omeleta sa podáva stočená do roličky s čerstvým zeleným šalátom.

Francúzska verzia omelety servírovaná so šalátom
zdroj: the spruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.