Francúzsky variant tohto pokrmu je známy svojou jemnosťou a vláčnosťou, ktorá do veľkej miery súvisí so špecifickým spôsobom jej prípravy. Uvarte si ju spoločne s nami!
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 2 PL najemno nastrúhaného tvrdého syra
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL masla
- Pažítka na ozdobu
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej.
- V miske si rozšľahajte vajíčka.
- Následne do nich pridajte polovicu lyžice studeného masla a opäť dôkladne rozmiešajte, aby sa maslo úplne spojilo s vajcami. Zostávajúce maslo pridajte do panvice k oleju.
- Rozšľahané vajcia vlejte do panvice a pomaly vajíčkami v malých kruhoch pohybujte vidličkou.
- Keď sú vajcia takmer hotové, ich vrchnú časť uhlaďte lyžicou.
- Následne omeletu osoľte a okoreňte.
- Omeletu posypte postrúhaným syrom a najemno nakrájanú pažítkou.
- Vypnite oheň, panvicu priklopte pokrievkou a nechajte ešte približne minútku dôjsť. Záleží, ako veľmi „prepečenú“ omeletu chcete mať.
Francúzska vaječná omeleta sa podáva stočená do roličky s čerstvým zeleným šalátom.