Hľadáte trochu zdravšiu verziu obľúbeného múčnika? Skúste túto odľahčenú s jogurtom.
Ingrediencie
- 300 g polohrubej múky
- 80 ml oleja
- 200 ml bieleho jogurtu
- 150 g krupicového cukru
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- soľ
- 400 g ovocia podľa chuti
Postup
- Zmiešajte múku, prášok do pečiva a štipku soli
- V druhej mise prešľahajte vajcia, pridajte olej a jagourt a premiešajte
- Pomaly prisypávajte suchú zmes a rozmiešajte do hladkého cesta
- Plech vymažte kúskom masla a vysypte hrubou múkou
- Cesto nalejte na plech, dajte naň ovocie a pečte 20 – 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °
- Nechajte vychladnú, poprášte práškovým cukrom, rozdeľte na porcie a servírujte