Pečivo, ktorého súčasťou je šľahačka, je vždy lahodné a jemné. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto receptu!
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 balíček sušeného droždia
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 vajcia
- 150 g hrozienok namočených v rume
- 70 g nasekaných mandlí
- štipka soli
- 1 žĺtok na potretie
Postup
- Všetky sypké ingrediencie, teda múku, práškový a vanilkový cukor, sušené droždie a soľ, zmiešajte v mise.
- Do zmesi pridajte mokré ingrediencie, hrozienka a mandle.
- Všetko vypracujte v cesto.
- Misu s cestom prekryte čistou utierkou a nechajte približne 60 minút kysnúť na teplom mieste.
- Z vykysnutého cesta upleťte vianočku.
- Tú položte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte najmenej 15 minút kysnúť.
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Pred vložením do rúry vianočku prepichnite na niekoľkých miestach špajdľou, potrite žĺtkom a posypte mandľami.
- Pečiete približne 35-40 minút.