Jemná šľahačková vianočka

Jemná šľahačková vianočka

Pečivo, ktorého súčasťou je šľahačka, je vždy lahodné a jemné. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto receptu!

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 vajcia
  • 150 g hrozienok namočených v rume
  • 70 g nasekaných mandlí
  • štipka soli
  • 1 žĺtok na potretie

Postup

  1. Všetky sypké ingrediencie, teda múku, práškový a vanilkový cukor, sušené droždie a soľ, zmiešajte v mise.
  2. Do zmesi pridajte mokré ingrediencie, hrozienka a mandle.
  3. Všetko vypracujte v cesto.
  4. Misu s cestom prekryte čistou utierkou a nechajte približne 60 minút kysnúť na teplom mieste.
  5. Z vykysnutého cesta upleťte vianočku.
  6. Tú položte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte najmenej 15 minút kysnúť.
  7. Predhrejte si rúru na 200°C.
  8. Pred vložením do rúry vianočku prepichnite na niekoľkých miestach špajdľou, potrite žĺtkom a posypte mandľami.
  9. Pečiete približne 35-40 minút.
Vianočka s hrozienkami a mandľami pripravovaná zo šľahačky.
zdroj: eta-hausgeraete.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.