Veľmi jednoduchý recept, ktorý si ale vďaka jeho lahodnej chuti určite zamilujete.
Ingrediencie:
- 150 g údené makrely
- 100 g smotanového syra typu Philadelphia
- čerstvá šťava z jedného citróna
- soľ, korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať, cherry paradajky, plátky citróna na ozdobu
Postup:
- Údenú makrelu zbavte kostí a kože.
- Spoločne so smotanovým syrom a citrónovou šťavou ju vložte do kuchynského robota.
- Rozmixujte dohladka.
- Dochuťte pomocou korenia.
- Dajte na približne 20 minút vychladiť do chladničky.
- Podávajte natretú na čerstvom pečive a ozdobenú cherry paradajkami, petržlenovou vňaťou a plátkami citróna.
Táto nátierka s údenou makrelou môže byť skvelou a zdravou desiatou aj večerou.
Skvelé nátierky sa dajú pripraviť nielen z makrely, ale aj z lososa. Vyskúšajte naše lahodné lososové nátierky na mnoho spôsobov!