Jemné mandľové rožky

Jemné mandľové rožky

Klasikou českých Vianoc sú predovšetkým vanilkové rohlíčky, tento recept vás ale ľahko presvedčí o tom, že nahradiť orechy mandľami je veľmi dobrý nápad.

Ingrediencie:

  • 2/3 šálky plátkovaných a opražených mandlí
  • 1/2 šálky bieleho cukru
  • 1 šálka masla
  • 1 a 2/3 šálky hladkej múky
  • 1/8 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 šálky práškového cukru na obalenie

Postup:

  1. Vložte mandle a cukor do kuchynského robota a spracovávajte, pokiaľ nebudú mandle jemne namleté.
  2. Studené maslo nakrájajte na malé kúsky a pridajte do kuchynského robota.
  3. Spracovávajte, kým zmes nebude pripomínať hrubú múku.
  4. Pridajte preosiatu múku a soľ, spracovávajte, kým nevznikne cesto.
  5. Cesto zabaľte do potravinovej fólie, dajte na 30 minút do mrazničky a potom na 30 minút do chladničky.
  6. Predhrejte rúru na 160°C.
  7. Rozdeľte cesto na štyri časti as každou časťou pracujte zvlášť, zvyšok cesta nechajte v chladničke, aby zostalo studené.
  8. Potom odlamujte malé kúsky cesta a vytvarujte ich do tvaru rožka či polmesiaca.
  9. Odkladajte na plech s papierom na pečenie a postupne takto spracujte všetko cesto.
  10. Pečte približne 12-15 minút dozlatista.
  11. Ešte teplé vianočné pečivo obaľte v práškovom cukre.
Jemné mandľové rožky posypané práškovým cukrom.
zdroj: juliasalbum.com

Mandle majú v porovnaní s orechmi jemnejšiu chuť. V receptoch na mandľové pečivo môžete použiť mandle sekané, mleté, aj mandľovú múku či extrakt.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.