Bezinky sa dajú použiť na výrobu mnohých dobrôt a sladké múčniky medzi ne rozhodne patria. Príprava je maximálne jednoduchá, rýchla a výsledok vás určite prekvapí svojou lahodnou chuťou.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 1/4 hrnčeka kryštálového cukru
- 1 vajce
- 1 hrnček mlieka
- 1/4 hrnčeka domáceho jablčného pyré
- 1 hrnček čerstvej bazy (bobúľ)
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a pripravíme formu na muffiny, ktorú vystriekame kuchynským sprejom a do každého otvoru dáme papierový košíček zodpovedajúcej veľkosti.
- V jednej mise zmiešame suché prísady a dáme bokom.
- Do inej misy dáme vajcia, jablčnú omáčku a našľaháme.
- Prihodíme bazy a znova dôkladne premiešame.
- Nakoniec vmiešame do suchej zmesi a lyžicou rozdelíme do plechu na muffiny.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 15 – 20 minút.
- Po upečení vyberieme z rúry a necháme chvíľu oddýchnuť.
- Potom už len stačí aj s košíčkom vybrať a môžeme konzumovať.
Tip: Kto chce, môže muffiny posypať práškovým cukrom alebo namočiť do čokoládovej polevy, prípadne ozdobiť šľahačkou a cukrovým zdobením.