Jemne pikantná nátierka z červenej šošovky a pečenej mrkvy

Jemne pikantná nátierka z červenej šošovky a pečenej mrkvy

Prečo nezaradiť práve tento recept do vášho zoznamu dipov? Dá sa krásne naberať sústo po súste. Alebo by ste ju radšej chceli rozotrieť na chrumkavý toast? Nie je problém.

Ingrediencie:

  • 4 stredné karotky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička kari
  • ½ hrnčeka červené šošovky
  • 2 hrnčeky vody
  • ¼ hrnčeka kúskov vlašských orechov
  • ¼ hrnčeka čerstvého koriandra
  • 2 lyžice tahini
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¾ lyžičky mletého koriandra
  • ¾ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ⅛ lyžičky kajenského korenia
  • korenie
  • bylinky na posypanie (napríklad čerstvý petržlen)

Postup:

  • Mrkva olúpte, umyte, osušte a nakrájajte na kúsky asi 4 cm dlhé.
  • Dajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite olivovým olejom, posypte soľou, korením a karí.
  • Dajte piecť na 200 ° C na dobu 25-30 minút do mäkka.
  • V polovici pečenia plech otočte, aby sa mrkvy prepiekli rovnomerne.
  • Medzitým si prepláchnite šošovku, vsypte do hrnca, pridajte 2 hrnčeky vody a varte asi 10-15 minút.
  • Vlašské orechy si opražte na panvici. Trvá to asi 5-7 minút. Občas ich premiešajte, nech sa nepripália.
  • Hotovú šošovku, mrkvu, orechy dajte do mixéra.
  • Pridajte olivový olej, koriander, tahini, citrónovú šťavu, cesnak, korenie a mixujte do hladkej konzistencie.
  • Podľa chuti môžete pridať viac soli či korenia.
mrkvovo-šošovková nátierka
Zdroj: southernliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.