Batáty sa okrem mrkvy môžu kombinovať aj s ďalšou zeleninou, napríklad s karfiolom či pórom. Každá zelenina navyše, dodá polievke trošku inú chuť.
Ingrediencie:
- 800 g batátov
- 1 karfiol
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 šálky kokosového mlieka
- 1 PL olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky šalvie
- 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, približne 7-8 minút.
- Potom pridajte trošku zeleninového vývaru, prelisovaný cesnak, šalvia, papriku a kurkumu.
- Po minúte pridajte aj olúpané a na kocky nakrájané zemiaky, ružičky karfiolu a zvyšný vývar.
- Zmes priveďte do varu a potom pod pokrievkou duste približne 20 -25 minút, až bude zelenina úplne mäkká.
- Následne zmes ponorným mixérom rozmixujte do hladkého krému.
- Pridajte kokosové mlieko, soľ, korenie a dôkladne premiešajte.
Batátovo-kvetákovú polievku podávajte ozdobenú semienkami av rúre opraženými ružičkami karfiolu.