Táto svieža zelená krémová polievka môže byť veľmi zdravou a chutnou večerou. Ak chcete docieliť hustejší krém, pridajte viac zemiakov či prípadne aj ďalšiu zeleninu ako mrkva, petržlen alebo zeler.
Ingrediencie:
- 2 šálky čerstvých mladých žihľav
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 2 šálky vody
- 1 kocka bujónu
- 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
- soľ, korenie
Postup:
- Žihľavy prepláchnite a odstráňte z nich silnejšie stonky.
- V hrnci zohrejte olej a dajte naň zosklovatieť nakrájanú cibuľu.
- Potom pridajte aj prelisovaný cesnak a nechajte ho rozvoňať.
- Pridajte do hrnca nakrájané zemiaky, vývar pripravený z bujónu a vodu.
- Dôkladne premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte variť približne 10 minút.
- Keď zemiaky trochu zmäknú, pridajte do hrnca pokrájané listy žihľavy a varte približne minútu.
- Pridajte citrónovú šťavu a všetko rozmixujte za pomoci ponorného mixéra.
- Dochuťte soľou a korením.
Krém zo žihľavy servírujte pokvapkaný olivovým olejom a posypaný semienkami.
Na jar si môžete uvariť nielen polievku zo žihľavy. Načerpajte inšpiráciu z našich rozmanitých receptov na jarné polievky !