Jemný žihľavový krém

Jemný žihľavový krém

Táto svieža zelená krémová polievka môže byť veľmi zdravou a chutnou večerou. Ak chcete docieliť hustejší krém, pridajte viac zemiakov či prípadne aj ďalšiu zeleninu ako mrkva, petržlen alebo zeler.

Ingrediencie:

  • 2 šálky čerstvých mladých žihľav
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 2 šálky vody
  • 1 kocka bujónu
  • 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Žihľavy prepláchnite a odstráňte z nich silnejšie stonky.
  2. V hrnci zohrejte olej a dajte naň zosklovatieť nakrájanú cibuľu.
  3. Potom pridajte aj prelisovaný cesnak a nechajte ho rozvoňať.
  4. Pridajte do hrnca nakrájané zemiaky, vývar pripravený z bujónu a vodu.
  5. Dôkladne premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte variť približne 10 minút.
  6. Keď zemiaky trochu zmäknú, pridajte do hrnca pokrájané listy žihľavy a varte približne minútu.
  7. Pridajte citrónovú šťavu a všetko rozmixujte za pomoci ponorného mixéra.
  8. Dochuťte soľou a korením.

Krém zo žihľavy servírujte pokvapkaný olivovým olejom a posypaný semienkami.

Miska s polievkou zo žihľavy podávaná so semienkami a olivovým olejom
zdroj: veganonboard.com

Na jar si môžete uvariť nielen polievku zo žihľavy. Načerpajte inšpiráciu z našich rozmanitých receptov na jarné polievky !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.