Jitrnicová polievka

Jitrnicová polievka

Bravčové mäso a krv sa dá samozrejme veľmi ľahko nahradiť už hotovými jaternicami. V tom prípade dajte do polievky aj menej korenia, pretože jaternice samé o sebe sú už ochutené.

Ingrediencie:

  • 150 g bravčového pleca
  • 75 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen a zeler)
  • 250 ml bravčovej krvi
  • 50 g krúp
  • 20 g bravčovej masti
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • majorán
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Do osolenej vriacej vody, približne litra a štvrť, vložte bravčovú pliecko a olúpanú a nakrájanú koreňovú zeleninu.
  2. Všetko uvarte domäkka av medziobdobí si v inom hrnci uvarte krúpy.
  3. Uvarené mäso vyberte a nakrájajte na kocky.
  4. Následne ho vložte späť do polievky a pridajte tiež scedenú bravčovú krv.
  5. Nakrájanú cibuľu osmažte zľahka na masti a následne ju spoločne s uvarenými krúpami pridajte do hrnca s polievkou.
  6. Pridajte pretlačený cesnak, soľ, korenie a majoránku a ešte chvíľku povarte.

Jitrnicovou polievku podávajte s čerstvým pečivom alebo krutónmi.

Jitrnicová polievka s krutónmi
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.