Jitrnicový prejsť so zemiakovou kašou a kapustou

Jitrnicový prejsť so zemiakovou kašou a kapustou

Jednoduchý a chutný pokrm, ktorý vyhovuje aj tým, ktorí nemajú radi črepníková črievka.

Ingrediencie:

  • 4 georgíny (pripravené niektorým z vyššie uvedených spôsobov)
  • 2 cibuľa
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml vody
  • 300 g kyslej kapusty
  • 10 zemiakov
  • 2 PL masla
  • majorán
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Olúpte a nakrájajte si zemiaky na kocky.
  2. Dajte ich uvariť do hrnca s osolenou vodou domäkka.
  3. Cibuľu tiež olúpte a najemno nakrájajte.
  4. Následne ju pomaly orestujte dozlatista na panvici s rozpusteným maslom.
  5. Zo črievok jaterníc vytlačte ich obsah a pridajte ho spoločne s trochou vody do panvice k cibuľke.
  6. Pridajte majoránku, prípadne aj trochu soli a korenia a krátko povarte.
  7. Keď sú zemiaky mäkké, roztlačte, pridajte vlažné mlieko a vytvorte zemiakovú kašu.

Jitrnicový prejt podávajte so zemiakovou kašou a kyslou kapustou. To môžete podusiť alebo nie.

Prejsť servírovaný so zemiakovou kašou a kyslou kapustou
zdroj: varenie.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.