Naučte sa, ako si vyrobiť domáci jogurt v rúre! Nepotrebujete na to žiadne špeciálne vybavenie ani schopnosti. Navyše je to jednoduché, chutné a ušetríte tým aj nejaké peniaze.
Ingrediencie
- 2 litre mlieka
- 1/2 šálky cukru
- 1 polievková lyžica neochutenej želatíny
- 2 vrchovaté polievkové lyžice neochuteného jogurtu (musia obsahovať živé aktívne kultúry)
- 1 polievková lyžica vanilky
Postup
- Vmiešajte želatínu do 1/3 šálky. studenej vody.
- Nechajte zatuhnúť.
- Na strednom plameni zahrejte mlieko na 85 stupňov za občasného miešania.
- Dajte z ohňa a pridajte želatínu, cukor a vanilku.
- Dobre prešľahajte.
- Ochlaďte na 55 stupňov.
- Pridajte jogurt a dobre premiešajte drôtenou metlou.
- Nalejte do 2 litrových pohárov (alebo iných nádob, ktoré chcete použiť) a priskrutkujte veko.
- Vložte do rúry blízko svetla.
- Zapnite svetlo rúry a zatvorte dvierka.
- Nechajte tuhnúť 8 až 10 hodín.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.