Bublanina je vďačný koláč, ktorý väčšina z nás pečie, keď má prebytok nejakého ovocia. A čo ju skúsiť s jogurtom a lekvárom? Nebudete ľutovať!
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 200 ml bieleho jogurtu
- 1 téglik cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 téglika oleja
- 1 a 1/2 téglika polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- trochu nastrúhanej citrónovej kôry
- slivkový lekvár
Postup
- Na odmeranie množstva surovín využite kelímok z jogurtu, ktorý v recepte použijete.
- Vaječné bielky ušľahajte do peny, potom utrite žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
- Pridajte jogurt a olej.
- Nakoniec zľahka primiešajte múku s práškom do pečiva as citrónovou kôrou.
- Všetko dobre premiešajte a potom vmiešajte sneh z bielkov.
- Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie s rozmermi 20 x 30.
- Potom malou lyžičkou do cesta pridávajte slivkový lekvár.
- Pečte vo vyhriatej rúre 20 – 25 minút pri teplote 180 °C.
- Upečený koláč nechajte vychladnúť a potom posypte práškovým cukrom a nakrájajte na porcie.