Jogurtová bublanina s lekvárom

Jogurtová bublanina s lekvárom

Bublanina je vďačný koláč, ktorý väčšina z nás pečie, keď má prebytok nejakého ovocia. A čo ju skúsiť s jogurtom a lekvárom? Nebudete ľutovať!

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 1 téglik cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 téglika oleja
  • 1 a 1/2 téglika polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • trochu nastrúhanej citrónovej kôry
  • slivkový lekvár

Postup

  1. Na odmeranie množstva surovín využite kelímok z jogurtu, ktorý v recepte použijete.
  2. Vaječné bielky ušľahajte do peny, potom utrite žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
  3. Pridajte jogurt a olej.
  4. Nakoniec zľahka primiešajte múku s práškom do pečiva as citrónovou kôrou.
  5. Všetko dobre premiešajte a potom vmiešajte sneh z bielkov.
  6. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie s rozmermi 20 x 30.
  7. Potom malou lyžičkou do cesta pridávajte slivkový lekvár.
  8. Pečte vo vyhriatej rúre 20 – 25 minút pri teplote 180 °C.
  9. Upečený koláč nechajte vychladnúť a potom posypte práškovým cukrom a nakrájajte na porcie.
Pokrájaná bublanina s jogurtom a slivkami.
www.mnamky-recepty.webnoviny.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.