Výborná ríbezľová bublanina s posýpkou a jogurtom, po ktorej sa všetkým budú zbiehať sliny.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 ks vajcia
- 150g masla
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1,5 hrnčeka bieleho jogurtu
- Ríbezle
- 50g masla, 50g cukru, 50g múky na posýpku
Postup
- Zmiešajte maslo, múku, cukor a vanilkový cukor do sypkej zmesi. Zalejte jogurtom, pridajte vajcia, kypriaci prášok a riadne premiešajte.
- Z 50g masla, 50g cukru a 50g múky pripravte posýpku.
- Očistite ríbezle a nechajte odkvapkať.
- Vzniknuté cesto vylejte na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypte ríbezľami a potom aj posýpkou.
- Dajte piecť na 180 ° C po dobu 20-25 minút dozlatista.
- Hotovú buchtu nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.