Jogurtová panna cotta s jahodami

Jogurtová panna cotta s jahodami

V tomto variante receptu môžete použiť práve jogurt, vďaka ktorému sa tento dezert stane ľahším s nižšou kalorickou hodnotou.

Ingrediencie

  • 1 plátok želatíny
  • 40 ml mlieka
  • 40 ml smotany
  • 40g gréckeho jogurtu (3,5% tuku)
  • 30g cukru
  • Štipka mletého zázvoru
  • 250g čerstvých alebo mrazených jahôd
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup

  • Plátok želatíny namočte do studenej vody pre jej napučanie a zmäknutie.
  • Mlieko, smotanu a cukor priveďte k bodu varu a potom s ohrevom prestaňte.
  • Do zmesi pridajte zmäknutú želatínu a nechajte rozpustiť.
  • Potom pridajte jogurt, štipku zázvoru a premiešajte.
  • Vzniknutou hmotou naplňte poháre a nechajte najlepšie cez noc v chladničke.
  • Jahody rozmixujte, oslaďte a pokvapkajte šťavou z citróna.
  • Hotovú panna cottu prelejte jahodami a ozdobte lístkami mäty.
jahodový preliv na panna cotta
Zdroj: nathashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.