Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Jednoduché, veľmi chutné a hlavne maximálne rýchle. Vždy nie je nálada pripravovať nejaké zdĺhavé a príliš náročné recepty, preto občas skúste nejakú tú rýchlovku, nech ušetríte trochu času na iné príjemné zážitky. Prečo to občas neskúsiť v americkom štýle a neurobiť si tento vynikajúci dezert?

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého nového korenia
  • 1/2 lyžičky mletého klinčeka
  • 3/4 lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • 2 veľké vajcia
  • 1 a 1/4 hrnčeka nízkotučného jogurtu
  • 4 polievkové lyžice rozpusteného nesoleného masla
  • 1/4 hrnčeka nesladeného jablčného pyré
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 2 – 3 lyžice cukru kryštál

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 190 stupňov. Pekáč na muffiny postriekame kuchynským sprejom, alebo dáme do každého otvoru papierový košíček.
  • Do nádoby kuchynského robota nasypeme múku, trstinový cukor, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, škoricu, nové korenie, klinčeky a muškátový oriešok.
  • Dôkladne premiešame a zatiaľ necháme stáť.
  • V mise rozšľaháme vajcia, jogurt, rozpustené maslo, jablkový pretlak a vanilkový extrakt.
  • Akonáhle máme zmiešané, prelejeme jogurtovú zmes do nádoby robota k suchým surovinám a miešame, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto nalejeme do pripravených košíčkov na muffiny. Povrch posypeme kryštálovým cukrom a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme 18 minút, kým nie sú muffiny po ľahkom stlačení pružné a nemajú zlatistý povrch.
  • Necháme 5 minút odpočinúť, potom vyberieme z formy a dáme na mriežku vychladnúť.
  • Ideálne je podávať muffiny pri izbovej teplote.
Čučoriedkové muffiny s vanilkovým jogurtom.
Zdroj: https://www.foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.