Preferujete sladké raňajky?
Potom ste tu správne!
Prinášame vám totiž 8 rôznych receptov na jogurtové lievance, po ktorých sa budete olizovať.
Tradičné, bezlepkové, špaldové, ale napríklad aj tekvicové.
Užite si ich všetky, stojí za to!
Naše recepty
Neviete, čo na jedenie? Máme pre vás tip na rýchly obed alebo večeru. Palacinky so špenátom sú jednoduché a pomerne rýchlo hotové. Nájdete svoj obľúbený variant, ktorý si zamilujete?
7 tipov, ako mať zakaždým tie najlepšie lievance
- Skontrolujte čerstvosť prášku do pečiva . Pokiaľ je váš prášok do pečiva starý alebo jeho trvanlivosť vypršala, skončíte s lievancami plochými, nie ľahkými a nadýchanými.
- Vyšľahajte suché prísady, aby ste sa vyhli veľkým hrudkám .
- Cesto nepremiešajte , inak bude tuhé a lepivé. Pokiaľ ste suché prísady prešľahali, spojte ich s mokrými len ľahkým premiešaním lyžicou.
- Cesto nechajte odležať aspoň 15 minút .
- Použite veľkú panvicu, ideálne grilovaciu panvicu .
- Medzi jednotlivými dávkami lievancov vždy panvicu poriadne utrite a použite nový olej/maslo.
- Venujte svojim lievančekom dostatočnú pozornosť . Hnednú príliš rýchlo? Pred ďalšou dávkou trochu stiahnite plameň a nechajte panvicu minútku ochladiť. Lepí sa málo alebo veľa? Pridajte viac masla alebo oleja.
Máte nejaké svoje vyskúšané tipy na perfektné lievance? Nazdieľajte nám ich do komentárov, budeme sa tešiť!