Nič nepoteší tak, ako najlepšie recepty na jogurtové muffiny!
S nami si ich vychutnáte v niekoľkých rôznych podobách a ani jeden vás nesklame.
Pripravte si ich s nami a pochutnajte si, ako ešte nikdy.
Naše recepty
Aké druhy jogurtov použiť na pečenie a aké naopak nie?
Jogurt, nabitý bielkovinami, probiotikami a vápnikom, je to výživná potravina a existujú dôkazy, že môže posilniť imunitný systém a napomáhať tráveniu. Ale aký jogurt kúpiť, aby sa najlepšie hodil do pokrmu, ktorý práve pripravujete?
Plnotučný biely jogurt má jemnejšiu štruktúru, pretože neboli odstránené všetky srvátky. Najlepšie je na šalátové dresingy, marinády a pečenie.
Skyr je mäkký islandský syr vyrobený zo syridla, ktorý má chuť a textúru jogurtu. Najlepšie je na zmiešanie s ovocím, použitie na doplnenie krémovosti do polievok a do dipov. Nepoužívajte ho však pri pečení, mení štruktúru koláčikov a buchiet.
Grécky jogurt má odstránenú väčšinu srvátky, takže je krémový a hustý. Najzdravšie je ochucovať si ho sladidlom alebo ovocím, je tiež skvelou do dresingov.
Varenie s jogurtom má určité pravidlá. Nevarte ho, pretože sa zrazí. Zašľahajte ho do polievky, aby ste dodali extra krémovitosť, ale nepriveďte ho do varu.
Keď ide o torty, bábovky, koláče alebo sušienky, použite radšej obyčajný biely jogurt – grécky aj skyr sú príliš husté a zmení textúru pečiva.
Najlepšou náhradou za jogurt je kyslá smotana zmiešaná s pár kvapkami citrónovej šťavy.