Jogurtový dip s stopkovým zelerom, lieskovými orechmi a brusnicami

Jogurtový dip s stopkovým zelerom, lieskovými orechmi a brusnicami

Borani je iránsky dip z bieleho jogurtu, chrumkavého stopkatého zeleru, sušenej mäty, kôpru a sušených brusníc. Brusnice dodávajú dipu textúru a farbu a vyvažujú výraznú chuť řapíkatého zeleru nádychom sladkosti. Lahôdka!

Čo budete potrebovať

  • ¼ šálky pražených lieskových orechov zbavených kože
  • 2 šálky gréckeho jogurtu
  • 4 veľké stopky stonkového zeleru, nakrájané na centimetrové kocky
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná
  • 2 lyžice sušených brusníc, hrubo nasekaných, plus ďalšie na ozdobu
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžica sušenej mäty a ďalšie na ozdobu
  • 2 lyžičky sušeného kôpru alebo 1 lyžica čerstvého nasekaného kôpru, plus ďalšie na ozdobu
  • 1 lyžička soli
  • extra panenský olivový olej

Postup

  • Lieskové orechy nasekajte nahrubo, pár kúskov dajte bokom na ozdobu a zvyšok dajte do stredne veľkej misy.
  • Do misy pridajte jogurt, stopkový zeler, jarnú cibuľku, sušené brusnice, citrónovú šťavu, mätu, kôpor a soľ a dobre premiešajte.
  • Ochutnajte a upravte všetky korenia podľa svojej chuti.
  • Dip je možné chladiť vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni.
  • Na podávanie ozdobte lieskovými orieškami, brusnicami a trochou sušenej mäty a kôpru.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a podávajte s chipsy alebo plackami.
Dip z bieleho jogurtu, chrumkavého řapíkatého zeleru, sušenej mäty, kôpru a sušených brusníc v miske s vedľa položenými chipsy.
www.cooking.nytimes.com

Máme pre vás aj ďalších 9 skvelých receptov z řapíkatého zeleru , na ktorých si pochutnáte. Či už hľadáte inšpiráciu na nové polievky, smoothie, džús, šalát alebo nátierku, všetko máme pripravené!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.