Počuli ste už niekedy o tomto bobuľovitom ovocí?
Je zdravé, chutné a dá sa z neho pripraviť množstvo lahôdok.
Inšpirujte sa našimi receptami s jostou 6x inak, ktoré si zamilujú nielen vaše deti!
Máme pre vás tipy na skvelú domácu zmrzlinu, muffiny aj džem.
Užite si to!
Naše recepty
A čo vyskúšať detoxikačné smoothie ? Máme pre vás množstvo skvelých tipov!
Pár zaujímavostí o joste
Josta je krížencom čiernych ríbezlí a dvoch rôznych druhov egrešov, výsledkom čoho sú lahodné čierne plody, ktoré v nezrelom stave chutia skôr ako egreše av plnej zrelosti ako čierne ríbezle.
- Plody josty sú bohaté na vitamín C a antioxidanty .
- Možno ich konzumovať čerstvé .
- Používajú sa tiež na výrobu džemov, pochutín a chutney .
- Možno ich nájsť v dezertoch a môžete ich spracovať na výrobu likérov a ovocných vín .
- Jostu je možné skladovať niekoľko dní v chladničke .
- Po umytí môžu ju môžete aj zamraziť .
- V mrazničke vydrží aj niekoľko mesiacov.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!